Opplevelser

 Ta ski- eller fotturer i flott natur. Finn deg en stein på fjellet eller en stubbe i skogen, og la tankene fly. Hos oss kan du også fiske, jakte og sanke, eller ta deg en topptur.

Småviltjakt

Eksklusiv rypejakt i villmark!

Drømmer du om småviltjakt alene eller i godt lag i villmarka?

Salget har vi på inatur.no, trykk på lenkene under for å kjøpe:

Jaktfelt 1: Napphølet.

Flott jaktterreng lett tilgjengelig fra vei og mulighet for overnatting inne i terrenget i enkle koier kombinert med lavvo eller overnatting ved vei med høy standard i bolighus eller en enklere hytte med innlagt vann, strøm og wifi. Det kan også tilbys levering av måltider etter ønske. Leie av overnatting kommer i tillegg til jaktleie.

Arealet er ca 25 000 daa og består av 70% lirypeterreng- resten er fjellrypeterreng og en liten del gammelskog der stortiuren kan oppsøkes. Terrenget strekker seg en liten mil sørover fra Stallvika og Skorovas i Røyrvik kommune.

Kart over området.

Området har også et 10- talls flotte fiskevann/ tjern som byr på bra fjellfiske.

Priser Napphølet 2024

Uke 1 (10.-16.9) 45 000
Dagskort (fra 1.10-28.2) 500

Jaktfelt 2: Gaiseren.

Villmarkspreget terreng langt til fjells, der du garantert er helt alene. Her kan overnatting foregå i enkel fjellhytte og glampingtelt med vedfyring. For å komme seg inn enkelt i terrenget kan det benyttes helikopter og kløvhest. Velger du den billige varianten, kan proviant og annet utstyr kjøres inn med snøscooter på våren, og så kan du selv gå inn med sekk på høsten. Kostnad for transport og overnatting kommer i tillegg til jaktleie.

Arealet er ca 25 000 daa og strekker seg en mil nordover fra Sanddøladalen i Lierne kommune. Denne flotte fjellperlen består av ca 50% lirypeareal og resten fjellrypeområder.

Kart over området

Området inviterer også på noe av det beste av fjellfiske i Namdalen hvis du ønsker å ta en fridag fra jakta.

Priser Gaiseren 2024

Uke 1 (10.-16.9) 45 000
3-dagerskort (1.10-28.2) 1 500

   

  « Velkommen til vår enestående beliggenhet, hvor vi lever og ånder for fjellet og dets unike livsstil. »

  Fiske

  For både Lyshaug og Vallervand gårder har vi gode fiskevann i umiddelbar nærhet. I Vallervatnet kan du kjøpe fiskekort på Østre og Vestre Vallervatnet, og i Stallvika kan du kjøpe fiskekort for fjellområdene eller på Tunnsjøen eller Tunnsjøflyan.

  • Kjøp av fiskekort i Vallervatnet: Ring oss
  • Fiskekort for fjellområdene og Tunnsjøen: Inatur
  • Fiskekort for Tunnsjøflyan: Inatur

  «Ta del i vårt herlige liv like ved Børgefjell Nasjonalpark. »

  Fjelltopper i nærheten

  Lyshaug ligger i nærheten av merka sti til Skorovasklumpen. Skorovasklumpen er et populært turmål sommer som vinter, for både tilreisende og fastboende. Toppen av Skorovasklumpen har en fantastisk utsikt og det sies at midnattsola kan ses der rundt St.Hans.

  Mellom Stallvika og Vallervatnet finner du Røyrvik sentrum, startpunkt for Røyrvik nasjonalparkkommune. Herfra går det merka sti til Viewpoint Børgefjell på Vekterklumpen. Ikke langt unna ser du Dærga. Der er det merka sti fra fylkesveien som går til Namsvatnet. Populært turmål på sommeren for trimmere i hele Namdalen. Klopplagt deler av stien.

  Vil du gå rett fra døra i Vallervatnet, kan vårt eget fjell Orklumpen friste med fantastisk utsikt innover bla Børgefjell og Sverige. Orklumpen gjenspeiles i logoen vår. Beste trase er å starte ved brua ved østre Vallervatnet, her er det en liten utkjøring som en kan parkere ved.

  Det er mange flere fjelltopper i kommunen og områdene rundt oss, så det er bare å velge og vrake.

   Vandring

   Fra Skorovas/Skorovatn går det DNT sti til Berg gård i Grong og over til Arnbygget i Lierne, eller fra Vallervatnet kan du ta en vandretur innover Lybekkdalen mot Børgefjell nasjonalpark.

   Ski

   Den femte årstiden eller “vårvinteren” kaller vi perioden mellom påske og sommer. Våren kommer for fullt. Da blir det skareføre på natta og sol på dagen. Den årstiden kan du gå i shorts på ski langt innover fjellet. Du bare passe på å ikke gå for langt for det tungt å gå hjem igjen, når sola har løst opp skaren.

   Skorovas IL kjører opp skiløyper i Stallvika og Skorovasområdet. 

   I Vallervatnet kjører vi løyper ved behov.

   I Børgefjellsenteret ved Røyrvik sentrum, kjøres det opp flere løyper. 

   Sjekk ut løyper.net for oppdatert informasjon. 

   Snøscooterløyper

   Røyrvik og Namsskogan kommuner har snøscooterløyper som går over kommunegrensene, og i Stallvika kan du kjøre til Trones eller Skorovas eller inn til Havdalen. Informasjon om løypenettet, kjøp av kort og åpningstider finner du på scooterlisens.

   Andre aktiviteter

   Alpinbakke finner du i Børgefjellsenteret og Blåsjøen. Børgefjellsenteret ligger i nærheten av Røyrvik sentrum og Blåsjøen ligger på svensk side av grensen.

   Bygdatunet ligger ved Røyrvik kirke og har åpent enkelte dager om sommeren, her må du følge med Røyrvik kommune sine facebook-sider for åpningstider.

   Bading på sandstrand ved Zarinatangen. Zarinatangen er en gammel samisk boplass, og det er satt opp gamme og stolpebur som kan benyttes. Til tangen er det opparbeidet skiltet tursti med historisk informasjon om plassen.

   Røyrvikhallen i sentrum har åpent basseng i perioder. Informasjon om åpningstider finner du på Røyrvik kommune sine hjemmesider. 

   Skjenkestova i Skorovas er godt kjent for sine utallige smaker. Skjenkestova er åpen de fleste fredager og lørdager hele året. Følge med deres facebook-side for mer informasjon om åpningstider og tilbud. 

   Turistinformasjon

   Visit Børgefjell har samlet flere aktiviteter og informasjon om Røyrvik og omegn på sine hjemmesider: Visit Børgefjell